Close

37ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού! (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ-ΧΑΡΤΕΣ…)

Posted: Απρίλιος 19, 2017 / in: ΖΩΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 37ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού! (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ-ΧΑΡΤΕΣ…)

37ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού:

Ξεκινησε το  1980 και από τότε, κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου , προσελκύει πεζοπόρους από όλη τη χώρα,  για τη κατάβαση στο φαράγγι , η οποία ξεκινά από  τα Καλάβρυτα με προορισμό το Διακοπτό  και γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού , η δε απόσταση είναι 22 χλμ.

Το 37ο Πανελλήνιο Πέρασμα στο Φαράγγι, ξεκινά  τη Κυριακή 14/5 το πρωί στις 7:30 από το σταθμό του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα, ακολουθώντας τις γραμμές του τρένου με προορισμό το πρώτο  σταθμό στη Ζαχλωρού.  Αν αργήσετε ή  θέλετε να ξεκινήσετε αργότερα μην αγχωθείτε, καθώς διάφορες ομάδες ξεκινούν κατα διαστήματα και δεν υπάρχει περίπτωση, να είστε μόνοι! Επίσης, έχετε τη δυνατότητα αντί τα Καλάβρυτα, να ξεκινήσετε  από τη Ζαχλωρού. (2-3 ώρες λιγότερη παζοπορία)

Ο οδοντωτός , θα πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια κανονικά και σε χαμηλές ταχύτητες, ενώ θα  σταματάει σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς ώστε να εξυπηρετεί τους πεζοπόρους

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε, είναι  η διάθεση για να είστε αυτή τη μοναδική εμπειρία , εννοείται να είστε κατάλληλα ντυμένοι (ανάλογα το καιρό, αδιάβροχο ή καπέλο για τον ήλιο) και άνετα υποδήματα, αθλητικά κατά προτίμηση, ή ακόμη καλύτερα, ορειβατικά.

vouraikos2    βουραικοσ γεφυρα φαραγγι2

Ενα μπουκαλάκι νερό, ή ενεργειακό »ποτό», -ανάλογα τι προτιμάτε και κάτι ελαφρύ για γεύμα αρκούν. 

βουραικοσ γεφυρα φαραγγι3

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο Ορειβατικός Σύλλογος έχει φροντίσει για όλους εμάς ώστε να βρούμε τα απαραίτητα για να ξεκουραστούμε και να παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε.

BOURAIKOS-20

Ενώ και οι  Εθελοντές της Ελληνικής ομάδας διάσωσης θα βρίσκονται κατα μήκος της διαδρομής, στη διάθεση των πεζοπόρων άν και όταν, για οτιδήποτε  τους χρειασθούν

ποταμοσ βουραικοσ καλαβρυτα

Επίσης, μην ανησυχείτε, η διαδρομή δεν απαιτεί να βρίσκεστε σε κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση και δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για να συμμετάσχετε.

βουραικοσ γεφυρα φαραγγι   βουραικοσ γεφυρα φαραγγι1

Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται απλά για έναν περίπατο στη φύση, αλλά για ορειβατική πεζοπορία!

faragi perasma  ποταμοσ βουραικοσ καλαβρυτα.1
Η κατάβαση από τα Καλάβρυτα, προς το Διακοφτό διαρκεί περίπου 5-6 ώρες ενώ για την ανάβαση απαιτούνται 7 με 8 ώρες ανάλογα πάντα με το ρυθμό του περπατήματος

36ο-Πανελλήνιο-πέρασμα-στοΦαράγγι-του-Βουραϊκού-ποταμού

Σας επισημαίνουμε,  ότι η πεζοπορία από τα Καλάβρυτα ώς  το Διακοπτό είναι  5 -6 ώρες -ανάλογα το βάδισμα –  και 3 ώρες  από Ζαχλωρού ώς το Διακοπτό, ένώ  από Ζαχλωρού μέχρι τα Νιάματα όπου θα σας περιμένουν και τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων, είναι 2 ώρες

οδοντοτος

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να ταξιδέψετε με τον Οδοντωτό καλό θα ήταν να κλείσετε τα εισιτήρια από πριν, ειδικότερα λόγω της ημέρας που η κίνηση και ζήτηση θα είναι αυξημένη

Ο χάρτης με ολόκληρη την διαδρομή του οδοντωτού

xarths diadromh

Χάρτης  διαδρομής  – πρώτο τμήμα,-  από  Καλάβρυτα μέχρι  «πόρτες»

kalavrita - zaxlorouδιαδρομή – δεύτερο τμήμα , από πόρτες , μέχρι Διακοφτό

zaxlorou - diakopto

Οδοντωτός δεν είναι απλώς το «τραινάκι».Το φαράγγι του Βουραϊκού και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων είναι μια μοναδική ατραξιόν της Ελλάδος.

βουραικοσ φαραγγι  ποταμοσ βουραικοσ καλαβρυτα2

Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμα, σας ενημερώνουμε  ότι δεν θα περπατήσετε  απλά στο Φαράγγι του Βουραϊκού Ποταμού αλλά σε ένα από τα 5 «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO» της Ελλάδας!

οδοντοτοσ καλαβρυτα πεζοπορια πατριδααα

Και εδώ, αξίζει να αναφέρουμε και να μην  ξεχνάμε, πως εάν δεν υπήρχε ο Ε.Ο.Σ Καλαβρύτων, ΜΟΝΟΣ και πρώτος αυτός, να κινήσει όλες τις διαδικασίες (που κανένας πλέον δεν αμφισβητεί) για την προστασία του οικοσυστήματος Χελμός-Ύδατα Στυγός-Φαράγγι Βουραϊκού Ποταμού δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να μιλάμε σήμερα για την ανακύρηξή του σε Παγκόσμιο Γεωπάρκο από την UNESCO.

FarragiVoraikos2

 (Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του στο facebook πατώντας εδώ:Ε.Ο.Σ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

πατριδααα1

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗ   ΘΕϊΚΗ   ΔΙΑΔΡΟΜΗ 

Αν κι έχω περπατήσει και ταξιδεψει με το τρενάκι αμέτρητες φορές, πραγματικά είδα τρεις φορές το βιντεο, πριν τελειώσω το άρθρο. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΓΕΨΕΙ  αν και απέχει μακράν από αυτό που θα νιώσετε αν τελικά το αποφασίσετε να συμμετέχετε, η γιατί όχι; Σε μια εκδρομή σας προσεχώς.

 

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οδοντοτού, ώστε να έχετε μια πλούσια ενημέρωση, τόσο όσον αφορά πληροφορίες, όσο και εικόνες, αλλά και ενημέρωση δομολογίων, τιμές εισητηρίων κλπ.  http://www.odontotos.com/

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Similar posts

© All right reserved - Magicnews.gr 2019 - MAGICNEWS.GR by RoyalwpThemes