Close

Να εξασφαλιστεί άμεσα χώρος στέγασης υπηρεσίας του 1ου ΠΣ Αθήνας

Posted: Αύγουστος 27, 2017 / in: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να εξασφαλιστεί άμεσα χώρος στέγασης υπηρεσίας του 1ου ΠΣ Αθήνας

Ζήτησαν μετεγκατάσταση μιας υπηρεσίας της Πυροσβεστικής από ένα κτίριο που δημιουργούσε κινδύνους για την ασφαλή και υγιεινή διαβίωση των εργαζόμενων, το αίτημα έγινε δεκτό, αλλά οι πυροσβέστες «τιμωρήθηκαν» να μείνουν στον «αέρα» μέχρι να βρεθεί καλύτερο κτίριο. Αυτό καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) με επιστολή – παρέμβασή της προς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειο Καπέλιο.

Αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή της:

«Κύριε Αρχηγέ, με παρέμβασή μας στις 26-7-2017, ζητήσαμε τη μετεγκατάσταση του αστικού περιπολικού 1-27 κατά τη διάρκεια της νύχτας (Γ΄ φυλακή), από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της οδού Σαρρή (πρώην εγκαταστάσεις του ΣΕΚΥΠΣ), που στεγαζόταν.

Η μετεγκατάσταση αυτή ζητήθηκε, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων και των ελλείψεων του κτιρίου της οδού Σαρρή (παλαιότητα, φθορές, έλλειψη καθαριότητας, προβλήματα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, στις υποδομές, στους χώρους εκτέλεσης υπηρεσίας, στους χώρους υγιεινής), που δημιουργούν κινδύνους για την ασφαλή και υγιεινή διαβίωση των συναδέλφων που στελεχώνουν το περιπολικό.

Μετά από την παρέμβασή μας, ακολούθησε ενημέρωση από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και εσωτερική αλληλογραφία των αρμόδιων Διοικήσεων του ΠΣ.

Στις 11-8-2017 εκδόθηκε διαταγή της ΠΕΠΥΔ Αττικής που αναφέρει ότι, οι εγκαταστάσεις της οδού Σαρρή δεν θα χρησιμοποιούνται από το προσωπικό που στελεχώνει το αστικό περιπολικό 1-27, μέχρι την επίλυση των προβλημάτων και ότι η ΔΙΠΥ Αθηνών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για την αποκατάσταση και την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τη στέγαση και τη διαμονή του προσωπικού.

Κύριε Αρχηγέ, το γεγονός ότι έγιναν άμεσες προκαταρκτικές ενέργειες, που υποδηλώνουν προθέσεις για την επίλυση των προβλημάτων στις εγκαταστάσεις της Σαρρή, καταγράφηκε με θετικό τρόπο από τους συναδέλφους που αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα στέγασης.

Δεν εκλαμβάνεται όμως κατά τον ίδιο τρόπο, το γεγονός ότι οι υπάλληλοι που μέχρι σήμερα υποχρεώνονταν να διαβιούν σε τέτοιου είδους απαράδεκτες συνθήκες, επειδή «τόλμησαν» με σκοπό να προστατέψουν την υγεία τους, να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους και να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, να «τιμωρούνται» αυτήν τη στιγμή με το να μην τους παρέχεται για τη μεταβατική περίοδο κατάλληλος χώρος στέγασης κατά την διάρκεια της Γ΄ Φυλακής.

Πως αλλιώς μπορεί να εκλάβει κανείς αυτήν την ενέργεια, όταν μάλιστα συνοδεύεται από παραίνεση Αξιωματικού του ΠΣ του τύπου «βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας»!

Εκτιμούμε ότι χρήζουν, όχι μόνο μίας άλλης ποιο αξιοπρεπέστατης αντιμετώπισης οι υπάλληλοι του 1ου ΠΣ που έδωσαν πρόσφατα και δίνουν συνεχώς σκληρές μάχες για την πυρασφάλεια της Αττικής, αλλά και την βαθύτατη εκτίμηση των ανωτέρων τους, (όπως αυτή που εισπράττουν από τον ελληνικό λαό) για το γεγονός ότι σηκώνουν αποκλειστικά στις πλάτες τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, το βάρος της πυροπροστασίας της χώρας.

Κύριε Αρχηγέ, ζητάμε μέχρι να επιλυθούν οριστικά, τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη στέγαση και τη διαμονή του προσωπικού που στελεχώνει το περιπολικό 1-27, την άμεση στέγαση του προσωπικού κατά τη Γ΄ Φυλακή σε άλλους κατάλληλους χώρους, με μέριμνα της υπηρεσίας».

Πηγή

Tags: , ,

Similar posts

© All right reserved - Magicnews.gr 2019 - MAGICNEWS.GR by RoyalwpThemes